• Mathias Olsen

Bli med på en photoshoot!


Tidligere i år hadde jeg en photoshoot med fantastiske Phoenix D'vine! Nå som flere av bildene er publisert har jeg fått lov til å ta dere med en bitteliten (Ikke særlig teknisk) tur på andre siden av kamera, lys og redigering.

Reasearch!


Et ord ofte forbundet med lekser og møysommelig arbeid, så hvem skulle tro at selv dette første steget kunne være så moro?


Temaet er "old Hollywood glam" - Bilder i sorthvitt og høy kontrast som kunne romantisere livet som filmstjerne.


I tillegg til å undersøke det tekniske aspektet var det egentlig viktigere for meg å oppdage hva som skaper denne følelsen av klassisk glamour. Phoenix D'vine satt også sammen en rekke bilder hun selv likte, som vi tok utgangspunkt i under photoshooten.


Skygger og lys

Bilde: Vedrana Tanovic

Felles for de fleste av inspirasjonsbildene var at det hovedsakelig kun ble brukt ett lys og at bakgrunnene ofte var enkle og gjerne bare hvite eller svarte.


Jeg brukte en av teaterlyskasterne mine, heist opp og rettet mot ansiktet hennes. Ved å bare bruke ett lys og en mørk bakgrunn, slik som i bildet ovenfor, skaper man de veldig karakteristiske mørke skyggene.


Plassert riktig definerer lyset kinnbenene og former ansiktet på en veldig flatterende måte.


Det var veldig gøy å se hvor drastisk bildene kunne endre seg bare vi flyttet oss rundt i lyset og lot skyggene falle i forskjellige vinkler og lengder.


Redigering


For å gi bildene "det lille ekstra" har det vært gøy å etterligne noen småfeil fra eldre kameraer og fotopapir.

Bildet til høyre er ikke bare gjort sort/hvitt, det har også fått et veldig svakt lag med støy eller film korn over seg. Kontrasten er lavere, man kan for eksempel se mindre detaljer i de mørkeste delene av håret. Bildet er også bleknet litt og alle gråtonene har fått noe grønn-aktig i seg - typisk for eldre fremkalte bilder. Til slutt har jeg lagt til noen støvkorn og riper til bildet for å gi det følelsen av å være litt eldre.

Jeg eksperimenterte også med forskjellig fargebehandling utover sort/hvitt effekten.


... Og det var det!

Til slutt var vi heldige nok til å oppdage solnedgangen og løp ut på balkongen før vi pakket sammen.

1 kommentar
  • Gray Instagram Ikon

© 2019 MATHIAS OLSEN

Logo, Mathias Olsen, Skuespill, Illustrasjon, Improvisasjon, Teater, figurteater, faglærer, dramaturgi