• Mathias Olsen

Mord, mysterier og blogging!


f/venstre bak: Vesa Zeka, Mathias Olsen, Aslak Hauglid, Andrei Faitas, Silje Lier, Bendik Klein (Hår & sminke), Petra Gjøvard (kostyme). F/venstre foran: Thora Støren, Vegard Lefdal, Marianne Lindbeck

I år tenkte jeg at jeg ville prøve å lage en liten blogg hvor jeg kan fortelle litt om hva jeg driver med nå og da. Spennende, håper det fører til noe kult!

Det starter i alle fall med en ganske artig historie om noe jeg faktisk ikke trodde kunne skje i virkeligheten...

Tilfeldighetene skulle ha det til at regissør, Christiana J . Skortune, akkurat hadde holdt prøver for det verdensberømte stykket "The Mousetrap" av Agatha Christie da hun og en venninne kom innom sent en novemberkveld mens jeg var på jobb.


Det var nesten midnatt. Jeg var i godt humør og muligens litt overtrøtt. Maten ble i alle fall servert med en god dose tørr humor og åpenbare idiotiske forsøk på mer-salg.


Om det var fordi jeg var morsom, kunne prate engelsk eller bare "passet til rollen" vet jeg ikke, men jeg ble spurt om jeg hadde noe erfaring med teater (Overraskelse!! Det har jeg jo!) og om jeg var interessert i å komme på en prøve for en karakter ved navn Giles Ralston.


Vel? Jeg fikk rollen - oppdaget bak disken på en kafé!! Den siste måneden har jeg kost meg på Chateau Neuf med å spille verten for Monkswell Manor Guest House, hvor handlingen finner sted.

Bilde av ensemblet tatt under første kostymeprøve

Jeg har også fått ta bilder av alle karakterene, moret meg mye med å skreddersy noen aviser (med artige referanser til manuset) til bruk som rekvisitter og komponere musikk som spilles av før stykket og mellom aktene.


Alle forestillinger er for øyeblikket utsolgt, men dersom det kommer noen avbestillinger vil det kanskje fremdeles være mulig og få med seg denne klassikeren.


Ønsker du å lese mer om oppsetningen kan du lese denne artikkelen av Mia Langås Flåta.

1 kommentar
  • Gray Instagram Ikon

© 2019 MATHIAS OLSEN

Logo, Mathias Olsen, Skuespill, Illustrasjon, Improvisasjon, Teater, figurteater, faglærer, dramaturgi